Instagram @zunurainsalleh

Friday, April 18, 2014

KENAPA PERLU AMBIL SUPPLEMENT ???

Ain nak share sikit tentang kepentingan suppliment selain skincare yang mungkin anda perlu tahu. Ada diantara kita tertanya-tanya apa perlunya kita ambil supplement jika boleh ke klinik ambil ubat doktor. Sudah tentu doktor leBih arif dgn tahap kesihatan kita. Ini bermakna anda menunggu saat2 sakit dan penyakit itu dtg dan barulah kita terfikir2 mcm mana kita boleh sakit dan mula mncari2 ubat atau petua yg dpt mhilangkn sakit tersebut.

Kenapa perlu supplement sedangkan ibu bapa kita sebelum ini tidak pernah mengambil sebarang nutrisi tambahan sepanjang hayat mereka? Ain suka menggunakan perumpamaan kereta. Jika tuan punya kenderaan menyelenggara keretanya dengan baik mengikut tempoh yang telah ditetapkan, menukar tayar apabila tiba masanya, melakukan balancing dan alignment apabila tiba masanya, sudah pasti kenderaan tersebut mampu berfungsi dengan baik dan kebarangkalian untuk kenderaan tersebut rosak dan tersadai di tepi jalan menjadi sangat tipis.

Sebaliknya, jika tuan punya kenderaan tidak menyelenggara keretanya dengan baik, menggunakan alat ganti tiruan, tidak menukar tayar apabila tayarnya sudah botak, adakah kereta tersebut selamat untuk dipandu dan digunakan? Begitulah juga dengan badan kita. Untuk mendapat hasil yang baik, pengambilan vitamin perlulah dilakukan mengikut jadual dan dosage yang teratur setiap hari.Faktor "KENAPA ANDA PERLU MENGAMBIL SUPPLEMENT?"  adakah kita? 
 1. Kita sering terdedah kepada pencemaran alam sekitar dan radikal bebas yang menjejaskan kesihatan badan.
 2. Badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien. Hakikatnya nutrien hanya boleh didapati daripada pemakanan.
 3. Buah-buahan dan sayur-sayuran meungkin terjejas dan tercemar akibat racun serangga atau bahan kimia lain.
 4. Mengamalkan gaya hidup tidak sihat seperti kurang bersenam atau bersukan dan merokok.
 5. Kebanyakan rakyat Malaysia makan mengikut selera rasa dan mengabaikan diet seimbang.
 6. Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan, akibat dari pengambilan kafein, gula dan garam secara berlebihan.
 7. Kehilangan nutrien dalam makanan terutamanya di kedai makan, restoran makanan segera dan sebagainya,
Kekurangan nutrisi boleh meningkatkan risiko kesihatan. Antaranya adalah:

 • Penuaan pra matang
 • Kelesuan
 • Mudah mendapat penyakit dan jangkitan
 • Keguguran rambut
 • Osteoporosis
 • Kulit bermasalah dan banyak lagi....

So?? Adakah SNE Kapsul membantu dari segi kesihatan dan bagaimana?

SNE Kapsul adalah makanan 'penyelesaian utama' dalam produk SNE Marketing sebelum kita mencuba produk rangkaian yang lain. Badan kita terdedah kepada pelbagai penyakit, sama ada disedari atau tidak yang berpunca daripada persekitaran, pemakanan, stress dan sebagainya.

Maka di sinilah peranan SNE Kapsul membantu menyelesaikan pelbagai masalah dalaman yang tidak nampak di mata seperti melancarkan peredaran darah, membetulkan saraf/sendi juga tulang, melaraskan hormon dan metabolisme badan, meningkatkan sistem/fungsi organ dalaman serta menyingkirkan toksin dan asid berlebihan dalam badan. Jika segala nya dalam keadaan mantap dan sihat, penyerapan mana-mana produk SNE akan menjadi lebih optima dan berkesan.

*muka happy dapat bunga* 


No comments :

Sexy Pink Heart

Copyright 2013 | Templates Reserved for Zunurain Salleh | © Designed by Nurulchumel | All Rights Reserved™